Başa Dön

Organique Ürünlerimizi üretirken İlhamımızı doğadan aldık. Ve Doğal olmayan içerikleri kullanmamaya karar verdik.

Inspired by Nature logosunu taşıyan ürünlerimiz cildiniz ve sağlığınız için olumlu olmayan, PARABEN, FROMALDEHİT, VAZELİN, SLES, SLS, ALS,PARAFİN YAĞLARI VE SİLİKON içermez.

*PARABEN içermez.

Parabenler, kozmetik ürünlerde bulunan kimyasal koruyucu bileşikleridir.

Ürünlerin raf ömürlerini uzatmak çeşitli bakteri ve mikroplardan korumak için kullanılan ajanlardır.

Parabenler hem zehirli hem de toksik özellik taşırlar. Cildi hassaslaştırabilir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Deride egzama gibi deri hastalıklarına, tahriş ve alerjik tepkimelere neden olurlar.

*FORMALDEHİTE içermez.

Formaldehit koruyucu özelliklere sahip katı bir maddedir. Kozmetiklerde ürünü sertleştirme ve ter önleyici olarak kullanılabilir. Ciltte alerjiye, kaşıntıya, döküntüye sebep olabilir. Ve kansorejen bir maddedir.Polonya'da yasaktır.

*SLES, SLS, ALS içermez.

Sodyum Lauril Sülfat (SLES), Sodyum Lauril Sülfat (SLS), Amonyum Lauril Sülfat (ALS)Şampuan Duş jeli sabun gibi ürünlerde daha iyi köpürmeyi ve temizlemeyi sağlamak için kullanılan maddelerdir.

Bu maddeler derinin ve saçların zarar görmesine yol açabilir. Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir. Cildi inceltirler. Ayrıca kansorejen özellikler taşır.

*VAZELİN içermez.

Vazelin ham petrolün damıtılması sonucu elde edilen, kozmetik ve eczacılık gibi insanların günlük hayatta sürekli olarak kullandıkları bir üründür.Vazelin doğada saf halde bulunmayan kimyasallardan üretilmiş bir maddedir. İçerdiği parafin kimyasalı ile ciltteki gözenekleri tıkayıp vücutta nem oluşumunu engeller. Yağlı bir cilde sahip olan kişilerde cilt rahatsızlıkları, tahriş ve akne gibi birçok cilt sorununa neden olan vazelin yağ dokusunu arttırır. İçinde bulunan petrol jeli nedeniyle östrojen hormonuna bağlı sorunları arttırır ve kısırlık, adet dönemi sorunları gibi birçok rahatsızlıklara sebep olabilir .

*PARAFİN YAĞLAR içermez.

Parafin Yağı petrolün damıtma işlemi sırasında, hidrokarbonca zengin yan ürün olarak elde edilir. Parafin yağı renksiz, yağlı, çözülmez bir sıvıdır.Mineral yağlar grubuna aittir. Parafinin kozmetik ürünlerinde kullanılması ile malzemelerin suya karşı olan dayanıklılığı artar ve etkisinin daha uzun süreli olması sağlanır. Parafinin cilt bakımında kullanılması sonucu cildin yumuşaması sağlanır. Cildin gözenekleri tıkanır ve nemin ciltte kalma süresi uzar.

Parafin bir petrol ürünü olarak bilinir. Yutulduğu takdirde karaciğer, lenf düğümleri ve böbreklere büyük zararlar verebilir. Parafinli ürünlerin yutulması her ne kadar zor gibi görünse bile farkında olmadan vücudumuza girebilirler. Buna en büyük örnek ise rujlardır. Yapılan araştırmalar sonucu parafinin kalbe de kalıcı zararlar verdiği ifade edilmiştir. Parafin zararları her ne kadar az bilinse bile oldukça büyük hasarlara yol açabilmektedir.

*SİLİKON içermez.

Silikonlar polimerlerdir ve kişisel bakım ürünlerinin pek çoğunda kullanılmaktadır. Kayganlık sağlayıcı ve ciltte ipek gibi hissiyatı vermelerinden dolayı kozmetik sektöründe kullanımı tercih edilmektedir. Silikonlar aynı zamanda; cilt koruyucu, inceltici, film oluşturucu, nemlendirici, koyulaştırıcı ve emülgatör gibi de davranmaktadır.

Ancak bir silikon tabakası suya dayanıklıdır. Silikon cilt gözeneklerinin tıkanmasına ve cildin hava almasının engellenmesine neden olur. Cildin kaplanmasına, gözeneklerin tıkanmasına yol açarak plastik bir ambalaja sarılma etkisi yaratır.

*ETANOLAMINLER içermez.

Etanolamin amonyak türevi bir maddedir. Kozmetiklerde yumuşatıcı ve emülsifiye edici olarak kullanılır.Sık ve uzun süreli kullanımda kanser riskini artırabiliyor, biyobirikime ve organ sistemi toksisitesine neden oluyor.